Преоткрий града с чиста градска мобилност

25.05.2021 10:59:38

Преоткрий града с чиста градска мобилност

По случай Европейска зелена, Столична община и Център за градска мобилност (ЦГМ), със съдействието на Направление “Архитектура и градоустройство” (НАГ), организират събитие, посветено на чистата мобилност.

В последните дни на месец май - 29 и 30.05.2021г., ден преди да бъде обявен официалният старт на Европейската зелена седмица, организаторите насочват вниманието към темата за устойчивото придвижване и дават тласък и на други инициативи.

В затворения за автомобили участък пред Съдебната палата ще бъдат представени водещи компании, които предоставят средства и услуги за екологично чисто придвижване в града.

И в двата дни, от 10 ч. сутринта до 17 ч. следобед, всички жители и гости на София ще могат да разгледат и тестват електрически скутери NIU и първата услуга за споделени електрически мотопеди в София Share-A-Scoot, както и електрически тротинетки Kaabo от e-Point, електрически скутери-тротинетки Xiaomi от Technopolis. Ново усещане на колела предоставят електрическите велосипеди Е-velo и планинските велосипеди E-mountain Bike.

Ще бъдат представени също най-новите електрически автомобили на Volkswagen и услугата за споделена мобилност с електромобили Spark. Най-голямата мрежа от зарядни станции за електромобили - Eldrive, също ще бъде представена, както и велосипедните стойки от ново поколение на Streebl. Партньор на събитието ще е и Shell, в чиято шатра ще бъдат презентирани автомобилите на бъдещето с нулеви емисии, конструирани от ученици и студенти за участие в международното състезание Shell Eco-marathon. Spaghetti Kitchen ще се погрижат за доброто настроение на посетителите.

Интересът към чистото придвижване в града става все по-голям и София също се събужда за пролетта и се стреми да се превърне в по-чист и по-устойчив град.

Заповядайте. Включете се. Нека всички да изберем по чист и здравословен начин на придвижване и да дишаме по-чист въздух.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Medias about ePoint

Medias for ePoint

Преоткрий града с чиста градска мобилност

Преоткрий града с чиста градска мобилност - e-Point

Преоткрийте града с чиста градска мобилност - заповядайте на интересното събитие, което акцентира на темата за устойчивото придвижване. Повече тук. Преоткрийте града с чиста градска мобилност - заповядайте на интересното събитие, което акцентира на темата за устойчивото придвижване. Повече тук. 2021-05-25T10:59:49+03:00 Преоткрий града с чиста градска мобилност

<p class="text-alignjustify">По случай Европейска зелена, Столична община и Център за градска мобилност (ЦГМ), със съдействието на Направление &ldquo;Архитектура и градоустройство&rdquo; (НАГ), организират събитие, посветено на чистата мобилност. </p> <p class="text-alignjustify">В последните дни на месец май - 29 и 30.05.2021г., ден преди да бъде обявен официалният старт на Европейската зелена седмица, организаторите насочват вниманието към темата за устойчивото придвижване и дават тласък и на други инициативи. </p> <p class="text-alignjustify">В затворения за автомобили участък пред Съдебната палата ще бъдат представени водещи компании, които предоставят средства и услуги за екологично чисто придвижване в града. </p> <p class="text-alignjustify">И в двата дни, от 10 ч. сутринта до 17 ч. следобед, всички жители и гости на София ще могат да разгледат и тестват електрически скутери NIU и първата услуга за споделени електрически мотопеди в София Share-A-Scoot, както и <span style="color: #3366ff;"><a href="https://e-point.bg/category/elektricheski-trotinetki-kaabo" target="_blank" rel="noopener"><span style="color: #3366ff;">електрически тротинетки Kaabo</span></a></span> от e-Point, електрически скутери-тротинетки Xiaomi от Technopolis. Ново усещане на колела предоставят електрическите велосипеди Е-velo и планинските велосипеди E-mountain Bike. </p> <p class="text-alignjustify">Ще бъдат представени също най-новите електрически автомобили на Volkswagen и услугата за споделена мобилност с електромобили Spark. Най-голямата мрежа от зарядни станции за електромобили - Eldrive, също ще бъде представена, както и велосипедните стойки от ново поколение на Streebl. Партньор на събитието ще е и Shell, в чиято шатра ще бъдат презентирани автомобилите на бъдещето с нулеви емисии, конструирани от ученици и студенти за участие в международното състезание Shell Eco-marathon. Spaghetti Kitchen ще се погрижат за доброто настроение на посетителите. </p> <p class="text-alignjustify">Интересът към чистото придвижване в града става все по-голям и София също се събужда за пролетта и се стреми да се превърне в по-чист и по-устойчив град.</p> <p class="text-alignjustify">Заповядайте. Включете се. Нека всички да изберем по чист и здравословен начин на придвижване и да дишаме по-чист въздух.</p>

Сравнение на продукти