Често задавани въпроси

 • Как да избера най-подходящия за мен електрически скутер?

  При избора на скутер, трябва да имате предвид следните водещи фактора:

  - разстоянието, което ще изминавате на дневна база;

  - спецификите на маршрута и терена, по които ще се движите;

  - теглото на скутера;

  - желани от Вас екстри;

  - цена;

  ePoint предлагана на своите клиенти разнообразие от модели на висок клас електрически тротинетки - Zero и Kaabo, покриващи различни нужди и потребности.

   

 • Какво представява програмата „ Разумен избор“?

  С програмата „Разумен избор“, ePoint цели да предостави на своите клиенти различни възможности, информираност и удовлетвореност от избора им да бъдат клиенти на компанията, а именно: 

  - Възможност за обратно изкупуване  на използвания скутер от клиента, в случай на покупка на нов модел и при условие, че използвания скутер е закупен от компанията; 

  - Безплатен тест на всички модели скутери; 

  - Грижа за моя скутер  – допълнителен сервизен пакет за всички модели електрически скутери предлагани от ePoint, който позволява на клиентите да спестяват пари, в случай на извън гаранционен ремонт и да поддържат в изправност своя електрически скутер; 

  - Възможност за закупуване на Лизинг на всички модели тротинетки през УниКредит Булбанк и ДСК Лизинг; 

  - Безплатна доставка на всички модели електрически скутери; 

  - Отдаване под наем  на различни модели скутери, както за по-продължителен тестови период, така и при необходимост от използването им за определен период;

  - Качествено и компетентно обслужване с грижа за клиента, във всеки един етап на взаимоотношения с компанията;

 • Какви са ползите от използването на електрически скутер?

  Най-съществените ползи за Вас, при използването на електрически скутер са:

  - Практични и лесни за употреба – сгъвате вашия електрически скутер само с едно движение, което го прави лесен за пренасяне и заемащ малък обем. Можете да го съхранявате във Вашия дом или офис, или да бъде до Вас, докато сте на среща с приятели. Не е сложен за използване и не изисква специални курсове за управление;

  - Евтин начин на транспорт - едно зареждане на батерията ще Ви струва между 0.10 - 0.16лв, а ще може да изминете между 25 - 80км.

  - Екологично чист начин на транспорт – допринасяте за намаляването на вредните емисии във въздуха и опазването на околната среда;

  - Лесен за поддръжка – достатъчно е да спзавате изискванията за правилна употреба и съхранение на скутера;

 • Къде мога да използвам своя скутер?

  Скутерите са предвидени за движение в градска среда, като трябва да използвате алеите за велосипедисти, пътища с максимално разрешена скорост за движение под 50 км/ч, широки тротоари и да избягвате движение по опасни и силно натоварени пътни платна (клас I и клас II). 

 • Какви мерки за безопастност трябва да имам в предвид при неговото използване?

  За Вашата безопасност е задължително да носите каска и защитни аксесоари – ръкъвици, наколенки, налакътници.
  Уверете се, че батерията е достатъчно заредена, а налягането в гумите е нормално.
  Преди да овладеете умело шофирането, не се опитвайте да шофирате бързо. Ускорявайте бавно. В ръководствата за употреба на всеки модел, детайлно са описани мерките за безопасност.

 • Мога ли да използвам еклектрически скутер в мокро и влажно време?

  Да, всеки един модел предлаган от ePoint има необходимите защити и клас на водоустойчивост и прахоустойчивост. Повече информация можете да намерите в ръководствата за употреба публикувани в сайта.

 • Какъв пробег мога измина с едно пълно зареждане на батерията?

  Пробегът зависи от различни фактори – параметрите на батерията (V, Ah), степента на нейното използване, температура на околната среда, теглото на водача, режим на управление, релеф. Предлаганите от ePoint модели позволяват да изминете между 45 - 110км при напълно заредена батерия. В случай, че батерията се изтощи по време на движение, вие можете да продължите да се придвижвате, както при използването на обикновенна тротинетка. Повече информация можете да намерите в ръководствата за употреба или спецификацията на продуктите публикувани в сайта.

 • Как да поддържам живота на батерията по-дълго?

  Зареждайте винаги напълно батерията след всяка употреба. Ако няма да използвате скутерът по-дълго време, е необходимо батерията да бъде заредена напълно, а на всеки три месеца да бъде дозареждана, за да удължите максимално нейния живот.Повече информация можете да намерите в ръководствата за употреба публикувани в сайта.

 • Колко цикъла на зареждане има батерията?

  Зависи от модела на използваната батерия. Предлаганите от ePoint скутери използват Li-ion батерии с живот окло 700 цикъла на зареждане.

   

 • Мога ли да зареждам батерията дори и да не е напълно изтощена?

  Да, можете да зареждате батерията си по всяко време, независимо колко енергия остава. Ако батерията е изтощена по-малко от 20%, тя ще ви напомня да я зареждате. Повече информация можете да намерите в ръководствата за употреба публикувани в сайта.

 • Колко време отнема пълното зареждане на батерията?

  Времето за зареждане зависи от характеристиките на батерията и използваното зарядно устройство. Времето варира в интервала от 4,5 до 9 часа.Повече информация можете да намерите в ръководствата за употреба или спецификацията на всеки продукт публикувани в сайта.

 • Как да поддържам и сервизирам моя скутер?

  За по-дългия живот на ваши скутер и безпроблемна работа, е необходимо е да спазвате инструкциите за използване на скутера, спрямо предоставената информация от производителя и да извършвате периодичен сервизен преглед. ePoint разполага със собствен сервиз, като предлага гаранционно и извънгаранционно обслужване на предлаганите скутери. Обикновено препоръчваме технически преглед на скутера на всеки 3-6 месеца в зависимост от това, колко често използвате електрическия скутер. Ако го използвате всеки ден, желателно е на всеки 3 (три) месеца да посещавате нашия сервиз за преглед на Вашия скутер или на всеки 6 (шест) месеца, ако го използвате по-рядко. За удобство на нашите клиенти, компанията предлага допълнителен сервизен пакет "Грижа за моя скутер". Повече информация можете да получите в нашия сайт, раздел Нашите услуги“Повече информация можете да намерите в ръководствата за употреба на всеки продукт публикувани в сайта.

 • В случай на неизправност, трябва ли сам да ремонтирам скутера си?

  Не, препоръчваме Ви да не го правите. Ако има нещо нередно с Вашия електрически скутер или имате някакви въпроси, моля, да се свържете с нас на оказаните в сайта данни за контакт. Ние разполагаме със собствен сервиз и оригинални резервни части и ще извършим ремонта на Вашия скутер, качествено и бързо. Повече информация можете да намерите в ръководствата за употреба на всеки продукт публикувани в сайта.

 • Каква е гаранцията на предлаганите от фирмата скутери?

  Предлаганите от Смарт Електрик Пойнт електрически превозни средства са с двугодишна гаранция. Повече информация можете да получите в сайта на компанията в секция (Нашите услуги), в представителния ни магазин на адрес бул. Св.Клиемент Охридски 39А, или като ни се обадите или ни пишете.

 • Къде мога да намеря повече информация за моя електрически скутер?

  Повече информация за Вашия електрически скутер, можете да намерите, както на сайта на е-Point (www.e-point.bg), така и в ръководството за употреба на всеки продукт, публикувано в сайта.

Сравнение на продукти