Често задавани въпроси

 • Как да избера най-подходящия за мен електрически скутер?

  Най-важното нещо, което трябва да имате предвид е разстоянието, което искате да изминавате ежедневно и начина Ви на пътуване (само със скутер или в съчетание с друг вид транспорт). Скутерите с по-мощни батерии и електрически двигатели са по-тежки (между 18 - 22 кг), но позволяват по-голяма независимост – да изминавате с едно зареждане на батерията над 45км и да преодолявате по-големи наклони на изкачване (13-18°). Също така са по-стабилни на пътя и поемат по-голяма товароносимост (120-130кг). Те са подходящо решение за Вас, ако искате изцяло да разчитате на своя скутер, в придвижването Ви в градска среда.

  Предлаганите от e-Point модели на Zero – Zero 9, Zero 10, позволяват да изминете с едно зареждане на батерията над 45км.

  Скутерите с по-слаби батерии и двигатели са по-леки (средно около 12кг), но за сметка на това, изминават по-малки дистанции (под 25км) с едно зареждане на батерията, срещат извесни трудности с преодоляването на наклони (над 10°) и поемат по-малка товароносимост (под 100кг). Те са подходящо решение за Вас, в комбинация с използването на градски транспорт.

  Предлаганият от Смарт Електрик Пойнт ООД модел Zero 2, е най-лекият електрически скутер предлаган на българския и световния пазар, само 7.5 кг, т.к е изработен от въглеродни влакна. Благодарение на малкото му тегло и батерия от 10.4 Аh, с него можете да изминете с едно зареждане на батерията до 25км.

  Независимо от мощността на мотора, всички скутери са с ограничена скорост до 25 км/ч.

 • Какво представява програмата „ Разумен избор“?

  С програмата „Разумен избор“, e-Point цели да предостави на своите клиенти различни възможности, информираност и удовлетвореност от избора им да бъдат клиенти на компанията, а именно: 

   

  • Възможност за обратно изкупуване  на използвания скутер от клиента, в случай на покупка на нов модел и при условие, че използвания скутер е закупен от компанията; 
  • Безплатен тест на всички модели скутери; 
  • Грижа за моя скутер  – допълнителен сервизен пакет за всички модели електрически скутери предлагани от e-Point, който позволява на клиентите да спестяват пари, в случай на извън гаранционен ремонт и да поддържат в изправност своя електрически скутер; 
  • Възможност за закупуване на Лизинг на всички модели тротинетки през УниКредит Булбанк; 
  • Безплатна доставка на всички модели електрически скутери; 
  • Отдаване под наем  на различни модели скутери, както за по-продължителен тестови период, така и при необходимост от използването им за определен период;
  • Качествено и компетентно обслужване с грижа за клиента, във всеки един етап на взаимоотношения с компанията;

 • Какви са ползите от използването на електрически скутер?

  Най-съществените ползи за Вас, при използването на електрически скутер са:

   

  • Практични и лесни за употреба – сгъвате вашия електрически скутер само с едно движение, което го прави лесен за пренасяне и заемащ малък обем. Можете да го съхранявате във Вашия дом или офис, или да бъде до Вас, докато сте на среща с приятели. Не е сложен за използване и не изисква специални курсове за управление;
  • Евтин начин на транспорт - едно зареждане на батерията ще Ви струва между 0.10 - 0.16лв, а ще може да изминете между 25 - 80км.
  • Екологично чист начин на транспорт – допринасяте за намаляването на вредните емисии във въздуха и опазването на околната среда;
  • Лесен за поддръжка – достатъчно е да спзавате изискванията за правилна употреба и съхранение на скутера;

 • Къде мога да използвам своя скутер?

  Скутерите са предвидени за движение в градска среда, като трябва да използвате алеите за велосипедисти, широки тротоари, и да избягвате движение по опасни и силно натоварени пътни платна.

 • Какви мерки за безопастност трябва да имам в предвид при неговото използване?

  За Вашата безопасност е задължително да носите каска и защитни аксесоари – ръкъвици, наколенки, налакътници.
  Уверете се, че батерията е достатъчно заредена, а налягането в гумите е нормално.
  Преди да овладеете умело шофирането, не се опитвайте да шофирате бързо. Ускорявайте бавно.

  В ръководствата за употреба на всеки модел, детайлно са описани мерките за безопасност.

 • Мога ли да използвам еклектрически скутер в мокро и влажно време?

  Да, всеки един модел предлаган от e-Point има необходимите защити и клас на водоустойчивост и прахоустойчивост.

  Повече информация можете да намерите в ръководствата за употреба публикувани в сайта.

 • Какъв пробег мога измина с едно пълно зареждане на батерията?

  Пробегът зависи от различни фактори – параметрите на батерията (V, Ah), степента на нейното използване, температура на околната среда, теглото на водача, режим на управление, релеф. Предлаганите от e-Point модели позволяват да изминете между 25 - 70км при напълно заредена батерия. В случай, че батерията се изтощи по време на движение, вие можете да продължите да се придвижвате, както при използването на обикновенна тротинетка.

  Повече информация можете да намерите в ръководствата за употреба или спецификацията на продуктите публикувани в сайта.

 • Как да поддържам живота на батерията по-дълго?

  Зареждайте винаги напълно батерията след всяка употреба. Ако няма да използвате скутерът по-дълго време, е необходимо батерията да бъде заредена напълно, а на всеки три месеца да бъде дозареждана, за да удължите максимално нейния живот.

  Повече информация можете да намерите в ръководствата за употреба публикувани в сайта.

 • Колко цикъла на зареждане има батерията?

  Зависи от модела на използваната батерия. Предлаганите от e-Point скутери използват батерии с живот окло 700 цикъла на зареждане.

   

 • Мога ли да зареждам батерията дори и да не е напълно изтощена?

  Да, можете да зареждате батерията си по всяко време, независимо колко енергия остава. Ако батерията е изтощена по-малко от 20%, тя ще ви напомня да я зареждате.

  Повече информация можете да намерите в ръководствата за употреба публикувани в сайта.

 • Колко време отнема пълното зареждане на батерията?

  Времето за зареждане зависи от характеристиките на батерията и използваното зарядно устройство. Времето варира в интервала от 2 до 5 часа.

  Повече информация можете да намерите в ръководствата за употреба или спецификацията на всеки продукт публикувани в сайта.

 • Батериите на електрическите скутери предлагани от фирмата, могат ли да се изваждат или подменят?

  Е-Point предлага различни модели от няколко световно утвърдени производителя. За някои от моделите е възможно да сваляте батерията с лекота, както за да я заредите, така и с цел превенция. Такива модели са Urban 2 (на I-Walk) и U1 (на Ukaye). Батериите на моделите на Zero и Inmotion не могат да се изваждат. Разбира се, всички батерии на предлаганите от нас модели, могат да се подменят, в случай на необходимост.

  Повече информация можете да намерите в ръководствата за употреба на всеки продукт публикувани в сайта.

 • Как да поддържам и сервизирам моя скутер?

  За по-дългия живот на ваши скутер и безпроблемна работа, е необходимо е да спазвате инструкциите за използване на скутера, спрямо предоставената информация от производителя и да извършвате периодичен сервизен преглед.

  E-Point, разполага със собствен сервиз, като предлага гаранционно и извънгаранционно обслужване на предлаганите скутери. Обикновено препоръчваме технически преглед на скутера на всеки 3-6 месеца в зависимост от това, колко често използвате електрическия скутер. Ако го използвате всеки ден, желателно е на всеки 3 (три) месеца да посещавате нашия сервиз за преглед на Вашия скутер или на всеки 6 (шест) месеца, ако го използвате по-рядко. За удобство на нашите клиенти, компанията предлага допълнителен сервизен пакет "Грижа за моя скутер". Повече информация можете да получите в нашия сайт, раздел Нашите услуги“.

  Повече информация можете да намерите в ръководствата за употреба на всеки продукт публикувани в сайта.

 • В случай на неизправност, трябва ли сам да ремонтирам скутера си?

  Не, препоръчваме Ви да не го правите. Ако има нещо нередно с Вашия електрически скутер или имате някакви въпроси, моля, да се свържете с нас на оказаните в сайта данни за контакт. Ние разполагаме със собствен сервиз и оригинални резервни части и ще извършим ремонта на Вашия скутер, качествено и бързо.

  Повече информация можете да намерите в ръководствата за употреба на всеки продукт публикувани в сайта.

 • Каква е гаранцията на предлаганите от фирмата скутери?

  Предлаганите от Смарт Електрик Пойнт електрически превозни средства са с двугодишна гаранция. Повече информация можете да получите в сайта на компанията в секция (Нашите услуги), в представителния ни магазин на адрес бул. Св.Клиемент Охридски 39А, или като ни се обадите или ни пишете.

 • Къде мога да намеря повече информация за моя електрически скутер?

  Повече информация за Вашия електрически скутер, можете да намерите, както на сайта на е-Point (www.e-point.bg), така и в ръководството за употреба на всеки продукт, публикувано в сайта.

Сравнение на продукти
Powered by Cloudcart
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“. Научете повече за нашата Политика за обработване и защита на лични данни и нашата Политика за използване на бисквитки.